
PANEL - Sürdürülebilirlikte Sosyal Etki için Ortaklıklar
Konuşmacılar, sosyal etki için ortaklıkların önemini ve bu işbirliklerinin toplumsal kalkınma ve kurumsal sürdürülebilirlik açısından nasıl katkı sağladığını anlatacaklar. Panelistler, kurumlarının çevresel ve toplumsal etkilerin göz önünde bulundurarak uzun vadeli perspektifle çalışmalarını, sorunlara yaratıcı çözümler bulma süreci ve etkilerini inovasyonla artırma imkanlarıyla birleştirecek. Konuşmacılar, bu panelde kendi alanlarında sürdürülebilirlik ve inovasyonun ne anlama geldiğini vurgulayacaklar ve işbirliği ile nasıl daha fazla etki yarattıklarını paylaşacaklar. Ayrıca, farklı sektörlerden gelen bu STK'ların işbirliği pratiklerine ve bu pratiklerin örneklerine odaklanarak, daha geniş bir sosyal etki yaratma potansiyelini ele alacaklar. Son olarak, panelistler, ortaklık oluştururken karşılaştıkları zorlukları ve gelecekteki işbirliği fırsatlarını değerlendirecekler.
Cem Demiröz
1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Cem Demiröz, üniversite eğitimi sırasında Twins Kırtasiye Oyuncak Mağazası’nı kurmuş, eğitimine ABD’de devam etme kararı nedeniyle bu mağazayı devretmiştir. Demiröz, ABD’nin en iyi ilk 50 işletme okulu içinde yer alan University of Pittsburgh Joseph M. Katz Graduate School of Business’ta Pazarlama ve Finans alanlarında ABD’de MBA eğitimi almıştır.

Başak Yalvaç Özçağdaş
Bir sivil toplum gönüllüsü olan Özçağdaş’ın kariyerinde ‘toplumsal sorunların çözümü için gönüllülük temelli yaklaşımlar’ her zaman çalışma odağında yer almıştır. UNICEF’le deprem bölgesinde, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve TEMA Vakfı’yla ülkemizin birçok il ve ilçesinde, mesleği gereği çocuklar, gençler, yaşlılar, kadınlar, engelliler vb. gruplarla; eğitim, sağlık ve çevre gibi farklı boyutları olan toplumsal sorunların çözümünde birlikte çalıştı. Özçağdaş, 1 Eylül 2019’dan itibaren sivil toplum ve gönüllülük alanındaki çalışmalarını TEMA Vakfı Genel Müdürü olarak sürdürmektedir.
Berna Yağcı
1978 yılında Mardin’de doğan Berna Yağcı, Dicle Üniversitesi İnşaat Bölümünden Ön lisans Derecesiyle mezun olmuştur. 2002 yılında Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın (KEDV) Mardin’de dar gelirli kadınların güçlendirilmesi için yürüttüğü projede çalışmaya başlayan Berna Yağcı, o günden bu yana KEDV bünyesinde aktif olarak çalışmaktadır. Şu anda KEDV Mardin İl Temsilcisi ve KEDV desteğiyle kurulan İpekyolu Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. KEDV’de 22 yıldan bu yana kadınların sosyal, ekonomik, kültürel gelişimlerini destekleyen birçok program, faaliyet, proje ve organizasyonda çeşitli vakıf, STK, gönüllüler, kamu ve özel kuruluşların da desteğiyle çalışmalarını yürütmektedir.